Frits Snips

SPELEN IN DE DROOMSTAAT

ik.jpg

Notificatie: Deze website wordt vanaf 6-6-2022 niet meer ge-update!!

Ga naar www.snips.nl voor  de nieuwe huidige website.

Op het moment dat we ons bewust zijn van ons bestaan op iets waarvan ons

is verteld dat het een planeet is die ‘Aarde’ heet, is er een ‘IK’ ontstaan en in

ons neergedaald. Over die ‘IK’ wordt ons verteld dat wij dat zijn. Vanaf het

moment dat we als waarheid aannemen dat wij die ‘IK’ zijn, en klakkeloos het

verhaal over de oorsprong van ons bestaan aannemen als waarheid, omdat

het ons is verteld, zullen we alles wat ons daarna wordt verteld ook aannemen en geloven.

En waarom zouden we dat niet doen? We weten niet beter en de mensen om ons heen zijn hier al veel langer en zullen het dus wel beter weten. Voordat we überhaupt in staat zijn om zelf te denken, zelf te redeneren en zelf te beslissen wat waar is en wat niet, worden we het onderwijssysteem ingeduwd waar ons van alles en nog wat wordt gepresenteerd als absolute waarheid.

 

Uiteindelijk levert dit een mens op die ervan overtuigd is dat hijzelf nadenkt terwijl hij alleen maar aanneemt en gelooft wat iemand anders heeft gezegd of beweerd vanuit een status als wetenschapper, deskundige, journalist of leider van een groep of land. Wanneer meerdere mensen hetzelfde zeggen wordt dit al snel als waar ervaren, en als daarna heel veel mensen het klakkeloos herhalen wordt het gezien als waarheid.

 

Vrijwel alles wat we denken te weten is gebaseerd op wat een ander ons heeft verteld. Voor jezelf denken vereist dat je alles wat ooit is verteld vergeet en eindelijk voor jezelf gaat vaststellen wat waar is en wat niet. Je moet helemaal opnieuw beginnen en zelf ontdekken, uitvinden en vaststellen wat waar is. Dit is een pijnlijk maar noodzakelijk proces als je werkelijk geestelijk en mentaal — in plaats van alleen qua leeftijd — volwassen wilt worden, zodat je in plaats van voortdurend worstelen met de schijnbare realiteit eindelijk kunt gaan spelen in de droomstaat.

Frits Snips, Amsterdam,

Februari 2020.

Spelen in de droomstaat

boodschap-cursus.jpg

"De Boodschap van Een Cursus in Wonderen" van Kenneth Wapnick, Ph.D. is nu te koop! Onder andere in de webshop van Inner Peace Publications.

Innerpeacepublications.nl

"De boodschap van Een Cursus in Wonderen is een boekwerk in twee delen (in één band), met als doel een diepgaande

beschrijving te geven van wat Een Cursus in Wonderen ons kan leren, met uitleg en richtlijnen voor het vermijden van gebruikelijke misvattingen over deze boodschap."

  (Dit was een geheel belangeloze boodschap van www.snips.nl)